В Израел подготвят неприятна изненада за Джо Байдън

  • 12 юли 2022 15:31

  • 3536
  • 1
В Израел подготвят неприятна изненада за Джо Байдън
© Getty images (архив)

"Профсъюз на служители в израелското Министерство на външните работи обяви, че подготвят неприятна изненада по време на визитата на президента на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в в еврейската държава", предаде медията от еврейската дъжрава нюзру.

"От синдиката заявиха, че много служители обявиха стачна готовност, след като не постигнаха споразумение с финансовото министерство. Дипломат номер едно Яир Лапид през миналата седмица обяви за договореност, удовлетворяваща повечето от исканията на работещите. Въпросният документ обаче не е съгласуван с финансовото министерство. Заради това от икономическото ведомство са наложили вето върху изпълнението на споразумението. Решението на министерството на финансите предизвика ведомство на много служители във външнополитическата централа на Израел", посочи още изданието.

Държавният глава на САЩ се очаква да пристигне утре в Израел. Пристигането му е насрочено за 15 и 40 часа местно време (съвпада с българското) на летище "Бен Гурион" (между Ерусалим и Тел Авив). Той ще бъде посрещнат от премиера Яир Лапид. Гостът и домакинът ще произнесат приветствени речи.

В програмата на Байдън е включено и посещение на мемориала в памет на жертвите на Холокоста "Яд Вашем".

На 14 юли в 11 часа президентът на САЩ има планирани официални разговори с Лапид, а по-късно двамата ще дадат съвместна пресконференция.

Очаква се Байдън да бъде приет около 16 часа от президента на Израел Ицхак Херцог.  

В петък президентът на САЩ има планирано посещение в болница в Източен Ерусалим и оттам ще отпътува за Палестина. Стопанинът на Белия дом ще се срещне с президента на Палестина Махмуд Абас във Витлеем.

Според плана Байдън ще върне в Израел и на 16 юли ще отлети за Саудитска Арабия.

Байдън ще посети Израел и "пария" Саудитска Арабия идния месец

Валери Зайцев
3536 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.07.13 | 09:44

1
ЯЖТЕ ЛАЙНА КРАВАРСКИ КУУУУУУРВИИИИИ

Добави коментар

Водещи новини