Саудитските търговци се радват на завръщането на чуждестранните хаджии

  • 05 юли 2022 15:10

  • 222
  • 1
Саудитските търговци се радват на завръщането на чуждестранните хаджии
© Getty images (архив)

Чуждестранните поклонници се завръщат за годишното поклонение хадж в Мека след продължили две години ограничения заради пандемията от новия коронавирус, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Завръщането на поклонниците представлява облекчение за търговците, като се има предвид, че хаджът е значителен източник на приходи за Саудитска Арабия.

Поклонници се събират в свещения за мюсюлманите град Мека за предстоящия хадж

Преди пандемията по официални данни кралството е печелило по около 12 милиарда долара годишно от близо 2,6-те милиона поклонници, обичайно посещаващи Мека и Медина за продължаващия една седмица хадж, и близо 19-те милиона посетители, идващи за умрата – друго поклонение в исляма, което за разлика от хаджа може да се извършва по всяко време на годината.

Саудитска Арабия, където се намират двете най-свещени за исляма места - в градовете Мека и Медина, позволи на 1 милион чуждестранни посетители да осъществят поклонението тази година. Предишните две години страната ограничи хаджа само до свои жители заради разпространението на коронавируса, довело до нарушаване на пътуванията в глобален план.

Валери Зайцев
222 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.05 | 15:54

1
❤️Спрете да се дрогирате. Знам един сайт, където хиляди самотни момичета чакат да бъдат прецакани. Проверете ги на връзката ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини