Турската армия е неутрализирала 19 кюрдски бойци в Северна Сирия

  • 19 май 2022 16:52

  • 312
  • 0
Турската армия е неутрализирала 19 кюрдски бойци в Северна Сирия
© Getty images (архив)

Турската армия е неутрализирала 19 бойци от Кюрдската работническа партия (ПКК)/Силите за защита на народа (СЗН) в Северна Сирия, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер, като се позовава на съобщение на турското министерство на отбраната, съобщи БТА.

В съобщението се посочва, че 19 терористи от ПКК/СЗН,  открили огън срещу зоните в Северна Сирия, в които са извършени турските операции "Извор на мира", "Ефратски щит" и "Маслинова клонка", са били неутрализирани.

От 2016 г. Турция проведе три операции в Северна Сирия, за да прочисти района край турската граница от терористи от групировката "Ислямска държава" и от бойци на сирийската кюрдска милиция Сили за защита на народа (СЗН) - "Ефратски щит" (2016 г.), "Маслинова клонка" (2018 г.) и "Извор на мира" (2019 г.).

Турция разглежда Силите за защита на народа (СЗН) и действащата в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК) като разклонения на една и съща терористична организация.

Турските въоръжени сили са неутрализирали трима бойци от ПКК в Северен Ирак

ПКК, която води въоръжена борба срещу турската държава от 1984 г., се разглежда като терористична организация от Анкара, Европейския съюз и САЩ.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
312 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини