Над 16 000 нелегални мигранти са били депортирани от турските имиграционни власти миналата година

  • 14 май 2022 14:17

  • 933
  • 0
Над 16 000 нелегални мигранти са били депортирани от турските имиграционни власти миналата година
©
Слушай новината Слушай новината

Турският заместник министър на вътрешните работи Мухтерем Индже заяви, че през 2021 г. турските миграционни власти са депортирали 16 056 души по причини от различен характер. Други 6393 души са били заловени с фалшиви лични документи и също са били върнати обратно.

Турският отговорен представител съобщи тези данни на пресконференция, на която бе представен „Проект за повишаване на капацитета на Главна дирекция „Сигурност“ и други правоохранителни звена при разкриване на измами с пътни документи и анализ на рисковите проблеми“.

Истанбулската полиция е заловила близо 600 нелегални мигранти

Годишно около 120 млн. души влизат и излизат през 206-те на брой турски гранични пунктове, които се обслужват от 2750 служители по паспортния контрол.

“Турция води много сериозна борба срещу незаконната миграция, която се подхранва от икономическите условия и географското местоположение. Особено внимание се отделя на проблемите на сигурността”, посочи той.

По думите му един от най-често прилагани методи от нелегалните мигранти и бежанци за влизане в страната е ползването на фалшиви документи - проблем, който има ключова роля в борбата срещу незаконната миграция през турските гранични пунктове.

“Турската страна сътрудничи активно по този проблем със специализираните власти в България, а също с Германия, Италия, Великобритания, Румъния, Унгария и Сърбия по европейското направление, на което отдаваме голямо значение; по източното направление сътрудничим с полицейските служби на Иран и Пакистан”, заяви Мухтерем Индже.  

Кипър засилва мерките заради незаконни мигранти

Той посочи, че проектите, наречени „Пътят към дома през Сърбия” и “Унгария-път на приятелството“, са   уникален пример за сътрудничество на международната арена и са дали положителни резултати не само при пътническите превози, но и при тировете. Технологичните съоръжения, разположени на турските гранични пунктове, за модернизацията и поддържането на които се отделят значителни средства, правят по-успешна борбата срещу нелегалната миграция. 

(в материала има продуктово позициониране)

Теодора Павлова
933 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини