Израел няма да промени статуквото на Храмовия хълм, заяви външният министър

  • 24 април 2022 19:14

  • 1104
  • 0
Израел няма да промени статуквото на Храмовия хълм, заяви външният министър
© Getty (архив)

Израел няма да промени статуквото на Храмовия хълм в Ерусалим, според което на това място могат да се молят мюсюлмани, но не и изповядващите други религии, заяви външният министър Яир Лапид, цитиран от Франс прес, предаде БТА.

"Израел поддържа статуквото и няма да го промени", подчерта Лапид пред чуждестранни медии след дни на насилие на третото най-свещено място за исляма и най-свещеното място за евреите, наричано от мюсюлманите Площад на джамиите , а от евреите - Храмов хълм.

Израелските сили за сигурност арестуваха през уикенда 12 палестинци на окупирания Западен бряг. Службата за вътрешна сигурност "Шин Бет" и армията обявиха в съвместно изявление, че са провели "антитерористична дейност" в няколко района на Западния бряг, включително в района на Хеброн и на Дженин. Дванадесетте арестувани са заподозрени във връзки с терористична дейност. Сред тях е и член на семейството на Араад Хазем, заподозрян за въоръжено нападение в Тел Авив в началото на април, при което загинаха трима души и бяха ранени десетки.

Нови сблъсъци на Храмовия хълм в Ерусалим

От 22 март до 7 април в Израел бяха извършени четири нападения, при които загинаха 14 души.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1104 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини