Принц Уилям е разочарован от последните британски действия в Афганистан

  • 04 януари 2022 10:29

  • 1406
  • 1
Принц Уилям е разочарован от последните британски действия в Афганистан
© Getty Images

Принц УилямПринц УилямУилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Кембридж (на английски: William Arthur Philip Louis) е член е заявил в разговор с афганистански бежанци, че е  разочарован, че Великобритания не е успяла да евакуира повече хора, бягащи от талибаните, пише вестник „Таймс“, цитиран от БНР.

Съдбата на бежанците от Афганистан, след като талибаните взеха властта в страната, а западните сили се изтеглиха оттам, отново излезе наяве след като херцогът на Кеймбридж се срещна с някои от тях и разговаря за техните проблеми. Освен, че е изразил недоволството си от факта, че много хора, помагали на британците през годините в Афганистан, не са били евакуирани, Принц УилямПринц УилямУилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Кембридж (на английски: William Arthur Philip Louis) е член е повдигнал пред бежанците и доброволците и въпроса защо отнема толкова дълго време да се намерят постоянни домове за 15 000-те афганистанци, евакуирани през август след падането на Кабул, съобщава „Таймс“.

Коледна снимка на Кейт, Уилям и трите им деца трогна феновете им

Повече от 12 000 от тях продължават да живеят в хотели, докато правителството изпитва проблеми с установяването им на фона на недостига на социални жилища. В понеделник друг британски вестник - „Индипендънт“, направи разкритие, че британското правителство е платило 700 000 паунда на компанията „Seefar“ да съветва афганистанците да не напускат страната преди талибаните да вземат властта.

Министерството на вътрешните работи е започнало плащанията през 2016 година и е възможно Министерството на външните работи също да е харчило пари по подобен проект. „Индипендънт“ отбелязва, че името на „Seefar“ никога не е било споменато в парламента и Хоум офис отказва да съобщи подробности.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1406 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бритиш

2022.01.04 | 10:47

1
Ами да отиде там и нагледно да покаже как се прави!

Добави коментар

Водещи новини