Израел ще започне да приема чужденци с имунитет срещу коронавируса от страни с по-нисък риск на разпространение на заразата

  • 03 януари 2022 21:50

  • 2309
  • 0
Израел ще започне да приема чужденци с имунитет срещу коронавируса от страни с по-нисък риск на разпространение на заразата
© Getty (архив)

Израел ще допуска от 9 януари чужденци, за които се смята, че имат имунитет срещу COVID-19, от страни, определени като с по-нисък риск по отношение на разпространение на коронавирусната зараза, предаде Ройтерс, като се позова на израелското министерство на здравеопазването.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

В страната ще могат да идват чужденци от държави, дефинирани от Израел като оранжеви. Пътниците от тях ще трябва да удостоверят предварително, че са ваксинирани срещу коронавируса или че са се възстановили от COVID-19. Те ще бъдат освен това подложени на Пи Си Ар тест преди и след пристигането на израелска територия.

Израелското здравно министерство препоръча да се промени статутът спрямо коронавирусния риск на Южна Африка, Нигерия, Испания, Португалия, Франция и Канада и те вече да не са високорискови. Високорискови си остават обаче САЩ, Великобритания, ОАЕ, Етиопия, Танзания, Мексико, Швейцария и Турция.

Заради варианта Омикрон на коронавируса Израел бе наложил забрана за влизане на чужденци в края на ноември.

Израел съкращава до 3 месеца периода между втората и третата доза

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
2309 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини