Затвориха израелския премиер в бункер

  • 11 ноември 2021 15:36

  • 4468
  • 0
 Затвориха израелския премиер в бункер
© Getty images (архив)

"Израелският премиер Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ и най-близките му сътрудници бяха затворени в бункер по време на учения, симулиращи избухване на евентуална смъртоносна вълна на COVID-19", предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33001

"Ние трябва да бъдем готови за всяка една ситуация", каза министър-председателят на еврейската държава по време учението "Омега". "Тренировката е наречена по предполагаем вариант на заразното заболяване", допълни световната информационна агенция.

"Израел е силна държава. Но, за да можем да я съхраним, ние трябва да сме подготвени за всеки един сценарий. Ето защо ние провеждаме "Омега", добави Бенет, цитиран от Ройтерс.

Израелски консултативен съвет препоръча ваксинирането на децата от 5-11 години с препарата на Пфайзер

"Ученията включват масово провеждане на тестове на хората, въвеждане на полицейски час и други", пише в официалното съобщение на кабинета, посочи още Ройтерс.

"От правителството на Израел допълниха, че след анализ на резултатите от "Омега" те ще бъдат споделени с други страни", добави медията.  

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
4468 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини