Израелски консултативен съвет препоръча ваксинирането на децата от 5-11 години с препарата на Пфайзер

  • 11 ноември 2021 07:53

  • 448
  • 2
Израелски консултативен съвет препоръча ваксинирането на децата от 5-11 години с препарата на Пфайзер
© Getty Images/Guliver

Израелският съвет, консултиращ правителството относно коронавирусната пандемия, подкрепи ваксинацията с препарата на Пфайзер/Бионтех на деца на възраст между 5 и 11 години, предаде Ройтерс. Очаква се министерството на здравеопазването да се съобрази с тази препоръка и да започне ваксинационната кампания този месец.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

В САЩ Агенцията за храни и лекарства разреши спешното използване на този препарат за същата възрастова група при 10-микрограмова доза. По принцип на всички над 12 години се поставя 30-микрограмова доза от препарата.

Пфайзер и Бионтех казаха, че ефективността на тяхната ваксина срещу коронавируса при клинични изпитания с деца от групата 5-11 години е 90,7 процента.

Проучване в Израел: Ваксината на Pfizer е много ефективна срещу варианта Делта при юноши

В Израел има 1,2 милиона деца на възраст 5-11 години при население от 9,4 милиона души. 4 милиона израелци вече са получили бустерна доза от препарата на Пфайзер/Бионтех.

С бустерни дози, маски и зелен пропуск Израел успя да се справи с четвъртата ковид вълна

Правителството прие стратегия, наречена "Живот с Ковид" и остави отворени училищата и икономиката до голяма степен сега в разгара на четвъртата вълна на заразата, разчитайки на бустерните ваксинации, задължителното носене на маски и механизма на зеления сертификат в борбата с вируса, допълва БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
448 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.11.11 | 16:10

2
"Пфайзер и Бионтех казаха, че ефективността на тяхната ваксина срещу коронавируса при клинични изпитания с деца от групата 5-11 години е 90,7 процента." КАЗАХА? Това ли е науката, на която толкова истерично искат да ни накарат да вярваме?! Е, добре,щом са казали, ще се съгласим!

2021.11.11 | 08:03

1
На толкова пострадали млади в Израел и с инсулти???

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини