След среднощен маратон и гафове Израел се размина с предсрочен парламентарен вот

  • 04 ноември 2021 11:28

  • 400
  • 0
След среднощен маратон и гафове Израел се размина с предсрочен парламентарен вот
© Getty images (архив)

Израел се размина с предсрочни парламентарни избори, предаде нюзру.

Рано тази сутрин депутатите в Кнесета одобриха бюджета за 2021 г. и с това предотвратиха разпускане  на органа на законодателната власт на еврейската държава и съответно – предсрочен вот за парламент.

"Гласуването започна вчера късно вечерта и завърши днес към 4 часа (българско време). При второто четене се оказа, че в полза на предложението на правителство начело с Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ (на снимка) гласуваха и трима опозиционери. Сред тях бе и бившият премиер и Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и. Проектобюджетът мина на трето и последено четене с един глас. В негова полза се обявиха 61 от 120-те и депутати, против гласуваха 59", добави медията.

Според законодателството на еврейската държава, ако парламентът не одобри бюджет, това означава оставка на кабинета и нови избори за Кнесет.

В Израел не бе гласуван държавен бюджет от 2018 г. Това доведе до политическа криза. Оттогава до 23 март тази година гражданите на близкоизточната страна избираха законодатели четири пъти. Правителството на Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ бе съставено няколко месеца по-късно. В него влязоха десни, центристки, леви и арабски партии.

Израелското правителство прие първи бюджет след три години на политическа безизходица

Последвайте канала на

Валери Зайцев
400 0

Свързани новини

Водещи новини