Саудитска Арабия отлага връщането на началните класове в училищата

  • 20 октомври 2021 20:27

  • 308
  • 0
 Саудитска Арабия отлага връщането на началните класове в училищата
© Getty (архив)

По-малко от две седмици преди планираното завръщане на учениците от началните класове в училищата министерството на образованието на Саудитска Арабия обяви, че те ще продължат да се обучават дистанционно, съобщи "Арабнюз", цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

От ведомството уточниха, че са необходими допълнителни епидемиологични данни за ситуацията с COVID-19, преди да се вземе решение за възобновяване на присъствените занятия за децата под 12-годишна възраст.

През август образователните власти в кралството информираха, че в съответствие с правилата, въведени от здравното министерство, напълно ваксинираните ученици над 12 години ще се върнат в класните стаи, а тези без завършен имунизационен цикъл ще продължат да учат онлайн.

Полша обмисля драстични мерки, за да се справи с взрив от коронавирус

През последните 24 часа в арабската страна са регистрирани 49 нови случая при направени 45 275 PCR теста. С това общият брой на случаите от началото на пандемията достига 548 018. Двама души са починали през изминалото денонощие, а от началото на пандемията - общо 8767.

Активните случаи са 2214, като 90 пациенти са в тежко или критично състояние.

От началото на ваксинационната кампания в Саудитската Арабия са поставени 44,8 милиона дози ваксина, като напълно ваксинирани са над 20,8 милиона души от близо 35-милионното население на кралството.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
308 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини