Учители без "зелен пропуск" в Израел ще излизат в принудителен неплатен отпуск

  • 23 септември 2021 16:45

  • 794
  • 0
Учители без "зелен пропуск" в Израел ще излизат в принудителен неплатен отпуск
© Getty (архив)

Учители в Израел без т.нар. зелен пропуск, които не желаят да бъдат тествани за коронавирус, няма да могат да преподават от 3 октомври, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27304

Зеленият пропуск е достъпен за тези, които са ваксинирани или са се възстановили от COVID-19. На учителите няма да е позволено и да водят онлайн обучение и няма да получават заплата, потвърди днес говорителка на образователното министерство.

Според медийни съобщения от 3 октомври зелените пропуски ще са валидни само до шест месеца от инжектирането на втората доза ваксина. След това засегнатите трябва да бъдат инжектирани с трета подсилваща доза.

Днес здравното министерство съобщи за 5921 нови случая на заразени с коронавирус от предходния ден. Досега около 60 процента от населението от 9,4 милиона са били инжектирани с две дози ваксина и малко под 34 процента са били инжектирани с подсилваща доза.

През последните дни експерти вече предупредиха, че здравната система е претоварена от неваксинирани, сериозно болни пациенти с COVID-19.

В края на юли Израел стана първата държава в света, която започна да предлага поставяне на подсилваща доза ваксина. Зад решението стоят служители от министерството на здравеопазването, според които ефективността на ваксинирането рязко е спаднала от началото на юни.

Испания увеличава даряваните COVID ваксини на 30 милиона дози

Единственото изискване за прилагането на подсилваща доза е, че втората инжекция трябва да е била поставена най-малко пет месеца преди това.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27304

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
794 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини