Страни затварят дипломатически мисии в Афганистан

  • 13 август 2021 18:39

  • 942
  • 0
Страни затварят дипломатически мисии в Афганистан
© Getty (архив)

Дания за момента затваря посолството си в Афганистан заради влошаващата се ситуация в сферата на сигурността в тази страна, заяви днес датският министър на външните работи Йепе Кофод, цитиран от Ройтерс.

Служителите на дипломатическото представителство се евакуират.

"Германия ще намали до минимум персонала на посолството си в Кабул", заяви днес германският външен министър Хайко Маас. "Кризисният координационен екип на правителството реши също така да осъществи по-бързо чартърни полети (за евакуация на служители на посолството и на афганистанци, които са работили за дипломатическото представителство), които първоначално бяха планирани за края на този месец", каза още Маас пред журналисти.

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е свика днес заседание на правителството, на което да бъде обсъдено развитието на кризата в Афганистан, предаде Франс прес, като се позова на британското правителство.

Иран временно затвори консулството с в Мазар-и Шариф, предаде ТАСС.  Иранските власти се опасяват, че сблъсъците между афганистанските правителствени сили и талибаните може да доведат до влошаване на ситуацията в града и до опасност за представителите на иранската дипломатическа мисия.

Проф. Владимир Чуков за novini.bg: Талибаните се стремят да възстановят Ислямско емирство Афганистан

Последвайте канала на

Валери Зайцев
942 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини