Иран отхвърли искане на здравния министър за локдаун

  • 11 август 2021 07:05

  • 684
  • 2
Иран отхвърли искане на здравния министър за локдаун
© Getty Images/Guliver (архив)

Спешно предложение на иранския здравен министър Саид Намаки Ислямската република временно отново да бъде поставена под карантина беше отхвърлено въпреки рязко увеличение на случаите на коронавирус, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Според медийни съобщения днес надзорната комисия за борбата с ковид пандемията в Иран е гласувала единодушно против искането, отправено от Намаки. Министърът предложи ново двуседмично затваряне заради драстично нарастващия през последните дни брой на новозаразените и на свързаните с КОВИД-19 смъртни случаи.

Иран регистрира нов рекорден брой на заразените с коронавирус за 24 часа

Причините за решението не бяха оповестени, но според наблюдатели роля за него са изиграли икономически съображения, цитира БТА.

Бързото разпространение на Делта варианта през последните седмици значително изостри кризата с коронавируса в Иран. Средно има по един смъртен случай на всеки три минути и по един новозаразен на всеки три секунди.

Днес само за денонощие бяха отчетени над 500 свързани с КОВИД-19 смъртни случая и почти 40 000 нови инфекции. Общият брой на починалите в Иран е над 95 000, а този на случаите на заразяване е над 4,2 милиона.

В много градове лекарите и сестрите изнемогват, болниците са пълни, а спешните отделения са препълнени от новите случаи.

Ваксинацията на 83-милионното население също изпадна в застой, заради икономическата криза в Иран. Досега със завършена имунизация са едва 3,3 милиона иранци. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
684 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
1

2021.08.11 | 08:52

2
Мърши от ковид отделенията, всички ще бъдете съдени.
….

2021.08.11 | 08:42

1
Една от най-богатите страни в света докарана до икономическа криза от “човеколюбците-демократи”.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини