Мъж бе застрелян по време на демонстрация срещу недостига на вода в Иран

  • 17 юли 2021 14:56

  • 1096
  • 0
Мъж бе застрелян по време на демонстрация срещу недостига на вода в Иран
© gettyimages

Млад мъж бе застрелян по време на втората нощ на протести срещу недостига на вода в Иран, заяви днес представител на иранските власти, цитиран от БТА.

Представителят изтъкна, че вината за смъртта на младия човек е на въоръжени демонстранти, допълва иранската информационна агенция ИРНА.

САЩ: Вероятността за ядрен конфликт се увеличава с всеки изминал ден

Иран е сполетян от най-лошата суша от 50 години, което провокира демонстрации в някои градове на богатата на петрол провинция Хузестан, в която засухата засегна домакинства, опустоши селското стопанство и провокира спирания на електричеството.

"По време на протестната проява демонстранти стреляха във въздуха, за да провокират хората, но, за съжаление, куршум улучи един от присъстващите и го уби", заяви Омид Сабрипур, ръководител на местните власти в град Шадеган.

На видеоклипове, публикувани в социалните мрежи, се вижда как демонстранти палят гуми, за да блокират пътни артерии, и как служителите на силите за сигурност се опитват да разпръснат множеството на фона на шум от изстрели. На част от демонстрациите хората скандираха лозунги против иранския върховен лидер аятолах Али ХаменейАли ХаменейСеид Али Хосейни Хаменей е ирански духовник и настоящ върховен водач на Иран. Роден е на 19 от сорта на "Смърт за диктатора" и "Смърт за Хаменей".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1096 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини