Израел посрещна президента на Германия като съюзник в борбата му с антисемитизма

  • 01 юли 2021 16:09

  • 493
  • 0
Израел посрещна президента  на Германия като съюзник в борбата му  с антисемитизма
© Getty images (архив)

Президентът на Израел Реувен Ривлин (вляво) посрещна днес държавния глава на Германия Франк-Валтер Щайнмайер и го приветства като съюзник в борбата срещу антисемитизма, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

По време на пребиваването си в Израел Щайнмайер ще се срещне с новия премиер Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ и ще посети мемориала за Холокоста "Яд Вашем". Очаква се той да потвърди твърдата подкрепа на Германия за Израел. Освен с Ривлин, чийто мандат изтича в четвъртък, германският гост ще се разговаря и с наследника му на поста Исак Херцог, както и с външния министър Яир Лапид.

Ривлин каза, че Германия е силен партньор в "безкомпромисната борба с антисемитизма" и подкрепя Израел срещу "силите на терора", които искат да го унищожат.

Германският парламент вижда в бойкота на Израел антисемитизъм

Миналата седмица Германия и САЩ стартираха инициативата "Диалог за Холокоста", която цели с образователни мерки да спре заплашителното разрастване на антисемитизма и отрицанието на Холокоста по света.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
493 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини