Израел върна някои ограничителни мерки заради варианта Делта на коронавируса

  • 23 юни 2021 16:07

  • 502
  • 1
Израел върна някои ограничителни мерки заради варианта Делта на коронавируса
© Getty Images/Guliver (архив)

Израел върна някои ограничителни мерки заради разпространението на варианта Делта на коронавируса, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26683

От днес маските отново са задължителни по граничните пунктове, в медицинските заведения и на главното международно летище, съобщи министерството на здравеопазването. Освен това на родителите, чиито деца нарушават правилата за карантина, ще бъдат налагани глоби в еквивалент от около 1500 долара. Ваксинираните и преболедувалите COVID-19 са уведомени, че трябва да се самоизолират, ако знаят, че са контактували с лице, заразено с "опасен щам", вкл. в салона на самолет.

Досега ваксинираните и преболедувалите в Израел бяха освободени от задължителното карантиниране. Новият израелски премиер Нафтали Бенет каза снощи, че има ново избухване на заразата в страната и разпоредили свикването отново на "коронавирусния кабинет". Той призова израелците да не пътуват в чужбина без основателна причина.

За втори пореден ден в Израел са регистрирани по над сто нови случая на зараза с коронавирус, повечето от които с варианта Делта.

За първи път от около 2 месеца новозаразените в Израел са над 100 за денонощие

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26683

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
502 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2021.06.23 | 17:33

1
умрелите от вакcината, са уж заразени от нов щам делта

Добави коментар

Водещи новини