Избраният президент на Иран Раиси: Бързата ваксинация на населението срещу COVID-19 е приоритет

  • 22 юни 2021 21:14

  • 423
  • 0
Избраният президент на Иран Раиси: Бързата ваксинация на населението срещу COVID-19 е приоритет
© gettyimages

Избраният президент на Иран Ебрахим Раиси заяви днес, че бързата ваксинация на населението срещу COVID-19 ще е приоритет на неговото управление, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Раиси обеща, че правителството му ще започне бърза ваксинация на населението срещу COVID-19, за да допринесе за рестартирането на икономиката на най-засегната от коронавирусната пандемия страна в Близкия изток.

Новоизбраният ирански президент: Народът ни иска реформи

"Най-бързата всеобща ваксинация...ще бъде сред непосредствените ни приоритети от първия ден на правителството", посочи Раиси в изявление, излъчено на живо по държавната телевизия. "Ваксини местно производство и, ако е необходимо, такива произведени в чужбина (ще бъдат набавени) бързо, за да може хората да се успокоят и икономиката да процъфтява", каза Раиси в реч в свещения за шиитите град Мешхед в Североизточен Иран.

Правителството на досегашния ирански президент Хасан Рохани не разкритикувано заради бавните темпове на ваксинационната кампания. Според ирански представители забавянето се дължи на американските санкции срещу Техеран, които затрудняват усилията за покупка на вносни ваксини. Иран ще се фокусира върху използването на ваксини срещу COVID-19 местно производство, включително руската "Спутник V", и ваксина, произвеждана съвместно с Куба, каза по-рано днес говорителят на настоящото правителство Али Рабией.

Правителството на Раиси ще встъпи в длъжност през август.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
423 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини