Новият израелски кабинет: Заварихме министерствата в плачевно състояние

  • 21 юни 2021 15:34

  • 522
  • 1
Новият израелски кабинет: Заварихме министерствата в плачевно състояние
© Getty (архив)

"Ние заварихме всички министерства в плачевно състояние", това каза външният министър на Израел Яир Лапид пред парламентарната група на ръководената от него центристка партия "Еш Атид", предаде ТАСС.

Политикът, говорейки пред законодателите в Кнесета за оставеното от предишния премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и наследство, заяви, че новото правителство се е сблъскало с потресаваща картина. "Ситуацията е неописуема. На места ние трябваше да започваме работа не от нулата, а от отрицателни стойности", заяви още членът на кабинета.

"Предишните правителства вместо да се грижат за благосъстоянието на гражданите на Държавата Израел, са полагали грижи най-вече за министрите и тяхното най-близко обкръжение", коментира Лапид.

Лапид и "Еш Атид" са част от новата осемпартийна коалиция, която сложи край на почти 12-годишното управление на Нетаняху на 13 юни 2021 г. Тогава 61 от 120-те депутати в Кнесета избраха на Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ за премиер на ротационен принцип.

Нафтали Бенет положи клетва като нов премиер на Израел

Очаква се настоящият министър-председател да предаде пълномощията си на Лапид през 2023 г.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
522 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Майтапчи Йово

2021.06.21 | 16:48

1
Явно и евреите си имат... тиква:)))?!?

Добави коментар

Водещи новини