Израелският премиер Нафтали Бенет разговаря по телефона с Ангела Меркел

  • 17 юни 2021 20:34

  • 211
  • 1
Израелският премиер Нафтали Бенет разговаря по телефона с Ангела Меркел
© Getty Images/Guliver

Новият израелски премиер Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ проведе днес телефонен разговор с германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, предаде ДПА, цитирана от БТА.

По време на разговора той покани Меркел да посети Израел, съобщи канцеларията на Бенет. Новият израелски лидер изтъкна също така, че Израел е навлязъл в нов етап и това е нова възможност за засилването на отношенията между Израел и Германия.

Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ изрази и благодарност към Меркел, че по време на скорошната ескалация между Израел и палестинското ислямистко движение Хамас в ивицата Газа се е изказала в защита на правото на Израел да се защитава.

Меркел поздрави Бенет за избирането му за премиер на Израел в неделя. Германия ще продължи да прави всичко възможно за гарантирането на сигурността на Израел и на мира в Близкия изток, написа Меркел в съобщение до Бенет в неделя, заяви говорител на германското правителство.

Кралят на Мароко поздрави Нафтали Бенет по случай встъпването му в длъжност като премиер на Израел

Novini.bg
211 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
и

2021.06.18 | 12:46

1
и двамата си говорят на иврит без преводач

Добави коментар

Водещи новини