Кралят на Мароко поздрави Нафтали Бенет по случай встъпването му в длъжност като премиер на Израел

  • 17 юни 2021 07:16

  • 237
  • 1
Кралят на Мароко поздрави Нафтали Бенет по случай встъпването му в длъжност като премиер на Израел
© Getty Images/Guliver

Кралят на Мароко Мохамед Шести отправи в сряда своите "топли поздравления" към новия израелски министър-председател Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ, повече от шест месеца след възстановяване на дипломатическите отношения между двете страни, предаде Франс прес.

Тези поздравления бяха отправени в деня, когато в кралството се очакваше делегация на палестинското движение Хамас, водена от ръководителя на политическото му крило Исмаил Хания.

Нафтали Бенет положи клетва като нов премиер на Израел

Кралят се обърна към новия ръководител на израелското правителство "с топли поздравления за избирането му на поста министър-председател на Израел и с най-добри пожелания за успех на високата му длъжност", се посочва в официалното изявление.

В края на декември Мароко бе насърчено от правителството на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп да стане четвъртата арабска държава, която нормализира дипломатическите си отношения с Израел, в замяна на американско признание за неговия суверенитет над бившата испанска колония Западна Сахара.

Мохамед Шести също така изрази пред ултранационалиста Бенет "решителността на Кралство Мароко да продължи да играе своята роля . . . в полза на справедлив и траен мир в Близкия изток, способен да гарантира, че всички народи от региона ще живеят рамо до рамо в мир и стабилност", се изтъква в изявлението, цитирано от БТА.

Novini.bg
237 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
В Новини.бг

2021.06.17 | 07:24

1
измислят новините, наричат Президента "тъпа фуражка", а протестиращите "лумпени".

Добави коментар

Водещи новини