Байдън изпраща Блинкън в Близкия изток

  • 24 май 2021 17:52

  • 429
  • 2
Байдън изпраща Блинкън в Близкия изток
© gettyimages (архив)

Американският държавен секретар Антъни Блинкън заминава днес за Близкия изток, за да се срещне с израелски и палестински високопоставени служители, както и с други регионални лидери, в момент, когато прекратяването на огъня между Израел и Хамас изглежда се спазва за четвърти пореден ден, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Блинкън ще посети Ерусалим, Рамала, Кайро и Аман до четвъртък и ще се срещне с израелския премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, с президента на палестинската автономия Махмуд Абас, с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси и с йорданския крал Абдула, съобщи Държавният департамент. Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в каза, че е поискал от американския първи дипломат да направи обиколката след дипломатическите усилия за прекратяване на най-тежкия изблик на насилие между Израел и Хамас от години.

Държавната администрация в Газа възобновява работа от утре

Блинкън ще се срещне с израелските лидери във връзка с нашия непоколебим ангажимент към сигурността на Израел. "Той ще продължи усилията на нашата администрация да възстановим връзките и подкрепата за палестинците и техните лидери след години на пренебрегване", се казва в изявление на Байдън, разпространено от Белия дом. Блинкън ще обсъди също международните усилия за гарантиране, че неотложната помощ ще достигне Газа по начин, който облагодетелства местните хора, а не Хамас, и за намаляване на риска от по-нататъшен конфликт през следващите месеци, добавя Байдън.

Примирието между Израел и Хамас се запазва, египетски посредници разговарят с двете страни

От 2007 г. Израел е наложил блокада на ивицата Газа, която се управлява от Хамас, изтъквайки, че така не позволява на Хамас да се въоръжава от чужбина.

Последвайте канала на

Novini.bg
429 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Brandyhxhqa

2021.05.26 | 01:15

2
М­­л­а­д­­­а­­­ ­­м­­о­к­р­­а­­­ ­­­у­ч­­­е­­н­­­и­ч­­к­а­ ­­ч­­­у­­к­­а­­ ­­ ­W­­ ­­­W­­­ ­­W­­ ­.­ ­B­­ ­­­G­ ­­1­­­ ­­­7­­ ­.­ ­C­­ ­­L­­ ­U­ ­­B
Sharonhrvxa

2021.05.24 | 21:21

1
М­­­л­­­а­­д­­а­­­ ­­­м­­о­­к­­р­­­а­­ ­у­ч­е­н­­и­ч­к­­а­­ ­­­ч­у­­­к­­­а­ ­ ­­W­ ­­W­­ ­­W­­ ­­.­­­ ­B­ ­­G­ ­­1­­ ­­7­­ ­­­.­­­ ­C­­ ­­­L­ ­­­U­­­ ­B

Добави коментар

Водещи новини