Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства осъдиха Израел за готвените експулсирания на палестинци

  • 08 май 2021 19:10

  • 3635
  • 0
Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства осъдиха Израел за готвените експулсирания на палестинци
© gettyimages

Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства (ОАЕ) осъдиха плановете на Израел да експулсира палестинци от домовете им в райони, над които имат претенции еврейски заселници, съобщи БТА.

Снощи отново избухнаха сблъсъци в Ерусалим, където израелската полиция използва гумени куршуми и зашеметяващи гранати срещу замерящи я с камъни палестински младежи при джамията "Ал Акса".

Десетки ранени при сблъсъци между палестинци и израелската полиция в Ерусалим

Сблъсъците край това трето по значимост свято място за исляма и в целия Източен Ерусалим, в които бяха ранени 205 палестинци и 17 полицаи, станаха в обстановка на растящ гняв заради готвените експулсирания.

"Саудитска Арабия отхвърля плановете и мерките на Израел за експулсиране на десетки палестинци от домовете им в Ерусалим и да наложи израелски суверенитет в тези райони", се посочва в изявление на саудитското външно министерство, излъчено по саудитската телевизия "Ал Арабия".

ОАЕ, които нормализираха отношенията си с Израел миналата година с посредничеството на САЩ, "енергично осъждат" сблъсъците и потенциалните експулсирания, се казва в изявление на държавния министър за външните работи Халифа ал Марар. Той прикани израелските власти да успокоят напрежението.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3635 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини