Тръмп искал да убие Асад?

  • 16 февруари 2021 13:51

  • 475
  • 0
Тръмп искал да убие Асад?
© Getty (архив)

Американският президент Доналд Тръмп е искал да убие сирийския лидер Башар Асад, написа британският в. Таймс.

Бившият стопанин на Белия дом е бил раздразнен от атаката с бойното отровно вещество зарин, извършена от силите на Дамаск в северозападната провинция Идлиб в началото на април 2017 г. Нападението е отнело живота на 100 цивилни, включително и 11 деца.

"Това е най-жестокото престъпление в света. Башар Асад трябва да бъде убит", е заявил държавният глава пред тогавашната заместник-съветничка на държавния глава по националната сигурност Кейтлин Макфарланд.

"Господин президент, вие не може да направите това, е казала неговата сътрудничка. Такъв акт би означавал начало на пълномащабна война с непредвидим резултат", е казала жената, цитирана от изданието.

По думите на Макфарланд нейният началник е започнал да кърши ръце. "Тръмп обмисляше по какъв начин да накаже Асад", е посочила още тя.

Изданието допълни, че жената е започнала работа в администрацията на държавния глава на САЩ още в първия ден от управлението на Тръмп (20 януари 2017 г.) и е била принудена да хвърли оставка на 19 април същата година.

Иран с яки клетви към Тръмп

Последвайте канала на

Валери Зайцев
475 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини