Шефът на иранското разузнаване: Израел е невинен

  • 15 февруари 2021 17:02

  • 1957
  • 1
Шефът на иранското разузнаване: Израел е невинен
© Getty (архив)

Израел е нямал нищо общо с убийството на иракския ядрен физик Мохсен Фахризаде, предаде лента.ру.

Според министъра на разузнаването на Ислямската република Махмуд Алави ученият е бил ликвидиран от бивш сътрудник на специална служба на Техеран. По думите на члена на иранското правителство човекът, ликвидирал смятания за баща на иранската ядрена програма, е напуснал пределите на близкоизточната държава.

Базираната в Москва медия допълни, че версията на министъра донякъде се е различавала от официалната линия на Техеран. Властите малко след убийството на експерта са заявили, че зад извършеното на 27 ноември 2020 г. престъпление е стояла еврейската държава.

В същото време Алави е посочил, че в началото на декември хора на израелски тайни служби, са се опитали да убият други хора, работещи върху ядрената програма на Ислямската република. "Тези престъпни планове на ционистите (Израел) не бяха реализирани благодарение на действията на нашите служби за сигурност", е казал още той.

Лента.ру посочи още, че на този етап за достоверната информация относно убийството на Фахризаде е била оскъдно. "Към днешна може да се каже със сигурност следното: Колата, в която е пътувал ученият, е била взривена. След мощната експлозия няколко въоръжени лица са открили огън по специалиста. Той е бил настанен в болница, където е починал от раните си", написа цитираната медия.    

Създател на иранската ядрена програма е убит

 

 

 

Последвайте канала на

1957 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Kristia22

2021.04.10 | 03:59

1
­­В­­и­­ж­­т­е­­ ­­м­о­я­­т­а­­ ­т­и­­­й­н­­­ ­п­у­т­к­­­а­­ ­­­-­­ ­­W­W­­­W­­.­­B­­G­1­7­­­.­­­C­­­L­­U­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини