Сирийската система за противовъздушна отбрана е прехванала "израелска агресия"

  • 15 февруари 2021 07:32

  • 2438
  • 4
Сирийската система за противовъздушна отбрана е прехванала "израелска агресия"
© getty images

Сирийските въоръжени сили съобщиха днес, че системата за противовъздушна отбрана на страната е прехванала "израелска агресия" над столицата Дамаск, предаде Ройтерс.
Държавните медии не съобщиха подробности какви обекти са били поразени ударите на израелските ВВС.

Израелски военни самолети прелетяха над Голанските възвишения, за да нанесат удари по мишени в покрайнините на столицата, се казва в комюнике на армията. В него не се споменават поражения и жертви, но се посочва, че системата за ПВО е свалила повечето ракети.

ИД уби 19 войници в Сирия

"Нашата противовъздушна отбрана продължава да отразява израелски ракетни атаки в небето на столицата", заяви в комюникето армията.

Дезертьор от сирийската армия каза, че бомбените атаки са поразили голямо военно поделение в град Кисуа, на 15-ина км южно от Дамаск, район, където подкрепяни от Иран милиции имат много силно присъствие.

Местни хора съобщиха, че са чули тътен от мощни експлозии, идващ откъм южните покрайнини на столицата.

Израелските военни не са коментирали най-новия удар, но техни висши представители вече признаха, че има ескалация на атаките в Сирия, чиято цел е да се сложи край на трайното военно присъствие на Техеран в страната.

Последвайте канала на

Novini.bg
2438 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Tamaraa21

2021.04.10 | 03:59

4
­­­В­­и­­­ж­т­­е­­­ ­­­м­­о­­я­­т­а­­­ ­­­т­­­и­­й­­­н­ ­п­­­у­­­т­к­­а­ ­-­ ­­W­W­W­­­.­­B­G­­1­­­7­­.­­­C­L­­U­­­B­­
гггггггг

2021.02.15 | 08:38

1
Долни чифути
EM

2021.02.15 | 19:58

3
Знаеш ли какво означава думата "чифут". Хайде обясни ни... А докато се чешеш, пояснявам - Израелците не са "долни" а по-скоро "горни" - летят на най-модерните самолети, извеждат спътници със собствети ракети носители, за малко и на Луната щаха да кацнат... На първо място в света са по темпове на ваксиниране...
Ora

2021.02.15 | 11:18

2
Ти си чифут!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини