Нетаняху отхвърли обвиненията по дело за корупция

  • 08 февруари 2021 14:00

  • 279
  • 2
Нетаняху отхвърли обвиненията по дело за корупция
© gettyimages

Израелският министър-председател Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и не се призна за виновен днес при подновяването на делото за корупция срещу него, предаде Асошиейтед прес.

Съдебният процес в Ерусалим беше подновен броени седмици преди парламентарните избори в Израел, на които Нетаняху се надява да продължи своето 12-годишно управление.

Процесът срещу Нетаняху за корупция бе подновен

Миналата година срещу премиера бяха повдигнати обвинения в измама, злоупотреба с доверие и вземане на подкупи по три отделни дела. През последните месеци в Израел се провеждат седмични протести с искания той да подаде оставка заради обвиненията. Недоволство буди и подходът на правителството му към кризата с коронавируса.

Демонстранти се събраха днес пред сградата на съда, където течеше заседанието. В протеста участваха около 150 човека, които скандираха лозунги против премиера, допълва БТА.

Нетаняху, който е най-дълго управлявалият израелски лидер, е първият действащ министър-председател, съден за корупция. Той отрича да е извършил нещо нередно и отхвърля обвиненията, определяйки ги като "лов на вещици", организиран от сили, които са против него. На днешното заседание адвокатите му представиха писмен отговор, в който премиерът не се призна за виновен. После те оспориха съдебните дела по процедурни причини.

След около 20 минути Нетаняху напусна залата без обяснение и замина с автомобилен кортеж. Заседанието продължи в негово отсъствие, а адвокатите му спореха повече от час, че не са спазени конституционните процедури. Съдиите изглеждаха скептични и многократно призоваха защитата да престане с това поведение. После прокуратурата отвхърли тези доводи, като каза, че главният прокурор е одобрил разследването.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
279 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Kacia16

2021.04.10 | 04:00

2
­­В­­­и­­ж­­­т­­е­ ­м­­­о­­я­­т­­а­ ­т­­и­­­й­н­­­ ­­­п­у­­­т­­к­а­ ­­-­ ­­­W­W­­W­­­.­B­­G­­­1­­7­.­­C­­L­­U­­B­­­
i

2021.02.08 | 15:57

1
и боко ги отхвърля

Добави коментар

Водещи новини