Израелски съд отложи заседание по делото срещу Нетаняху за корупция заради карантината

  • 08 януари 2021 14:51

  • 237
  • 0
Израелски съд отложи заседание по делото срещу Нетаняху за корупция заради карантината
© Getty Images/Guliver

Израелски съд отложи следващото заседание по делото срещу премиера Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и за корупция заради затягането на карантината във връзка с коронавируса, което влезе в сила от днес, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Ерусалимският окръжен съд заяви, че заседанието, насрочено за сряда ще бъде отложено за неопределен срок заради големия брой участници, които следва да присъстват лично.

На Нетаняху са повдигнати обвинения за подкуп, измама и злоупотреба с доверие, свързани с три отдавнашни разследвания. Премиерът отрича да е извършил нещо нередно и казва, че е жертва на "лов на вещици" от страна на враждебни медии, полицейски и съдебни служители.

През последните месеци той е изправен пред ежеседмични протести с призиви за неговата оставка заради споменатите твърдения за корупция и начина, по който правителството реагира на кризата с коронавируса, отбелязва АП.

Израелската прокуратура разкри подробности около обвиненията срещу Нетаняху

Израел провежда най-бързата кампания за ваксинация срещу COVID-19 в света и вече е ваксинирал с първата доза от ваксината близо 20% от населението си. Нетаняху направи успехите във ваксинацията на населението централна тема в кампанията за своето преизбиране на изборите през март, когато в Израел ще се произведе четвъртият поред парламентарен вот за по-малко от две години. Междувраменно премиерът призова израелците да направят "едно последно голямо усилие" за овладяване на предаването на вируса като спазват по-строгите правила, посочва АП.

Последвайте канала на

Novini.bg
237 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини