Палестинците възлагат надежда на Джо Байдън за създаване на тяхна държава

  • 30 ноември 2020 15:36

  • 311
  • 0
Палестинците възлагат надежда на Джо Байдън за създаване на тяхна държава
© Getty (архив)

Палестинската власт и Арабската лига заявиха вчера в съвместно комюнике, че вярват, че новото правителство на САЩ под ръководството на Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в ще има "положителна роля" за създаването на независима палестинска държава, предаде Франс прес.

Комюникето беше публикувано след среща между палестинския президент Махмуд Абас и генералния секретар на Арабската лига Ахмед Абул Гаит в Кайро, където е централата на организацията.

Двамата се срещнаха, за да обсъдят "еволюцията на палестинския въпрос", най-вече в светлината на резултатите от президентските избори в САЩ.

Палестинците приветстваха победата на демократа Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в и заедно с Арабската лига изразиха надежда, че при новата американска администрация САЩ отново ще играят "по-активна и позитивна роля в търсенето на решението с две държави", палестинска и израелска, се посочва в комюникето.

След признаването на оспорвания град Ерусалим за столица на Израел от президента Доналд Тръмп (през 2017 г.), палестинците скъсаха връзките с Вашингтон, припомня агенцията.

Бог да ни е на помощ, ако Тръмп бъде преизбран, каза палестинският премиер

Палестинският лидер Абас заяви, че няма търпение да работи с екипа на Байдън за подобряване на американско-палестинските отношения.

Последвайте канала на

311 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини