Арменският премиер: Целта ни е траен мир

  • 30 септември 2020 10:18

  • 363
  • 0
Арменският премиер: Целта ни е траен мир
© Getty (архив)

Армения не обмисля разполагането на миротворци в Нагорни Карабах, каза премиерът в Ереван Никол Пашинян, предаде Ройтерс.

Сблъсъци избухнаха в неделя между Азербайджан и неговия анклав, населен с етнически арменци Нагорни Карабах, припомня агенцията.

На пресконференция с журналисти от руски медии днес Пашинян заяви още, че целта на Армения в рамките на конфликта в Нагорни Карабах се състои в установяване на дългосрочен мир и стабилност в региона.

Министър-председателят увери, че Армения никога няма да действа в ущърб на своите национални интереси и на интересите на Нагорни Карабах.

Пашинян каза още, че правителството в Ереван във връзка с усложняващата се военна ситуация разглеждат възможност за признаване на независимост на Нагорни Карабах.

Арменският премиер освен това заяви, че не е обсъждал в телефонния си разговор с руския президент Владимир Путин, състоял се вчера, възможност за военна намеса на Русия в карабахския конфликт.

Пашинян каза още, че Армения не е готова на преговори за мир с Баку под руска егида, предаде Франс прес. Той определи идеята за такива преговори като преждевременна.

Азербайджанският президент опроверга твърденията на Армения за участие на Турция в конфликта в Нагорни Карабах

"Неуместно е да се говори за среща на върха между Армения, Азербайджан и Русия в момент, в който се водят интензивни боеве", каза Пашинян пред представителите на руските медии, според Интерфакс. Премиерът допълни, че за воденето на преговори са нужни адекватна атмосфера и условия.

Последвайте канала на

363 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини