Азербайджанският президент опроверга твърденията на Армения за участие на Турция в конфликта в Нагорни Карабах

Азербайджанският президент Илхам Алиев опроверга твърденията на Армения за участие на Турция в конфликта в Нагорни Карабах, предаде ТАСС.

"Турция не е страна в конфликта, не участва в него и за това няма необходимост", заяви днес Алиев пред телевизия "Росия 1". По думите му ролята на Турция носи изключително "стабилизиращ характер" в региона.

"Турция е наша братска страна и наш съюзник", каза азербайджанският президент и добави: "Тя ни оказва само морална подкрепа и ние сме й благодарни за нейната солидарност".

Наред с това Алиев заяви, че в зоната на конфликта между Армения и Азербайджан в Нагорни Карабах няма бойци от Сирия.

Армения заяви, че Турция е свалила неин изтребител, Анкара отрича

"Няма. Това е поредната фалшива новина". Никакви бойци от Сирия няма. Няма нито едно нито свидетелство, нито едно доказателство", каза азербайджанският президент в ефира на предаването "60 минути" на телевизия "Росия 1".

Алиев отхвърли всякаква възможност за преговори със съседна Армения за сепаратисткия регион и заяви, че исканията на Ереван са неприемливи, предаде Ройтерс, като се позовава на руски медии.

"Арменският премиер /Никол Пашинян/ публично заявява, че Карабах е Армения и точка. В такъв случай, за какъв преговорен процес може да става дума?", заяви Алиев, цитиран от ТАСС.

По-рано днес Пашинян също отхвърли възможността за преговори за уреждане на конфликта, като заяви, че атмосферата не е подходяща за преговори с Баку на фона на въоръжени сблъсъци в Нагорни Карабах, предаде Ройтерс. В същото предаване по "Росия 1" той каза още, че висши турски офицери се намирали в Азербайджан и ръководели военните операции.

Коментари

  1. 2020.09.30 | 06:18
    Интересно, какво щеше напише Яворов , ако бе свидетел на арменската агресия ?
  2. 2020.09.30 | 02:10
    То е също като паричен превод,за не умреш от глад.Услуга за услуга.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет