Израел удари в Газа

  • 18 август 2020 11:35

  • 584
  • 0
Израел удари в Газа
© Getty (архив)

Израелската армия съобщи, че е нанесла рано тази сутрин въздушни удари в ивицата Газа в отговор на изпращаните от палестинския анклав запалителни балони, предаде АФП.

Това се случва в момент, когато египетска делегация се опитва да намали напрежението, както съобщава палестински източник от движението Хамас, което управлява в ивицата.

Израелските атаки бяха насочени срещу подземни структури на Хамас в ивицата Газа, се казва в изявление на армията и се уточнява, че те са свързани с изпращаните от анклава към територията на Израел "запалителни и взривни балони".

Египетската делегация бе вчера в ивицата Газа и разговаря с лидери на Хамас, преди да проведе дискусии с представители на Палестинската автономия в Рамала, уточни източникът от Хамас. Очаква се египетските дипломати да се върнат в Газа.

Продължават ракетните отговори на Израел заради балоните с експлозиви в Газа


От началото на 21 век Хамас и Израел са водили три войни. Въпреки обявеното миналата година примирие, подкрепяно от ООН, Египет и Катар, двата лагера понякога стигат до сблъсъци, които могат да доведат до ескалация на напрежението.

Според източника от Хамас нанесените след полунощ въздушни удари са били възприети като отхвърляне на усилията за помирение. "Няма пострадали при израелските атаки срещу наблюдателни постове в Рафах и в Бейт Лахия", добави той.

 

584 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини