Сирийски бежанец се самозапали в Ливан

  • 06 април 2020 18:16

  • 1184
  • 2
Сирийски бежанец се самозапали в Ливан
© Pixabay

Сирийски бежанец се самозапали в Източен Ливан в знак на протест срещу липсата на възможности за работа, провокирана от мерките срещу коронавируса, предаде БТА.

Наложената заради коронавируса карантина в Ливан доведе до безработица в една страна, която и допреди пандемията изпитваше сериозни икономически затруднения. Самозапалилият се мъж вече не е можел да издържа семейството си, съобщава неправителствената организация "Бийонд асосиейшън", която работи със сирийски бежанци.

Бивш либийски премиер почина от коронавирус

Мъжът, на име Басам Халак, се залял с бензин и се запалил в района на долината Бекаа. Бил е откаран в болница, където е починал. Получил е изгаряния от трета степен, съобщи Националната информационна агенция на Ливан.

"Сирийските бежанци се сблъскват с нелеки времена, особено тези, които работят във фабрики и които работят ден за ден на работните си места, без да имат разрешение от ливанските власти", заяви Мария Аси, изпълнителен директор на "Бийонд асосиейшън".

Бежанците, които работят в селското стопанство, все още имат препитание, но бъдещето на другите е неясно, изтъкна Аси. В Ливан има близо един милион сирийски бежанци, регистрирани от ООН. Броят им обаче е по-голям, тъй като не всички бежанци са регистрирани.

Мая Йорданова
1184 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.04.06 | 18:32

1
Дали сега семейството му ще бъде по-щастливо от преди?
HTS urodite na amerika

2020.04.06 | 21:57

2
O6te edin oligofren ot HTS e martav bravòoo evala

Добави коментар

Водещи новини