Израелският премиер: Носете маски!

  • 02 април 2020 11:36

  • 674
  • 0
Израелският премиер: Носете маски!
© Getty (архив)

Всички израелци трябва да носят хирургични маски на обществени места като предпазна мярка срещу коронавируса, заяви премиерът Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

"Молим ви, граждани на Израел, всички вие да носите маски на обществените места", каза министър-предсадията на ереската държава в излъчвана по телевизията реч. Нетаняху призова израелците да празнуват предстоящия еврейски религиозен празник Пасха само с най-близките си роднини. В страната са регистрирани над 6000 случая на заразяване с новия коронавирус. 25 души са починали", сочат данни на властите.

Тестът на Нетаняху за коронавирус е отрицателен

Израелският министър на здравеопазването Яков Лицман и съпругата му са дали положителна проба за коронавируса и са в изолация в съответствие с правилата за опазване на общественото здраве, съобщи днес здравното министерство, цитирано от Ройтерс.

Яков Лицман

71-годишният Лицман, който е съюзник на Нетаняху, редовно се появяваше заедно с премиера, за да дава актуална информация за разпространението на коронавируса и мерките за борба с него. През последните седмици обаче Лицман намали обществените си изяви, като всекидневните брифинги се провеждаха от друг високопоставен представител на министерството на здравеопазването. Лицман и съпругата му се чувстват добре, съобщиха от министерството.

Израел остава на зимно време?

"Ще бъде проведено епидемиологично разследване и на хората, които са били в контакт с него и съпругата му през последните две седмици, от тях ще бъде поискано да се изолират", се казва още в изявлението.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
674 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини