Израел остава на зимно време?

  • 23 март 2020 12:21

  • 1026
  • 0
Израел остава на зимно време?
© Getty (архив)

Ние разглеждаме варианта да не преминем към лятното време, това е казал израелският здравен министър Яков Лицман пред местна телевизия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

Членът на кабинета на Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и е казал, че по време на зимния сезон светлата част на денонощието е по-кратка. "Това възпрепятства хората да излизат от домовете си. Ето защо ние можем да използваме този факт за ограничаването на разпространението на коронавируса", се е мотивирал той.

Израелците ще трябва да си стоят в къщи заради коронавируса

По думите на Лицман идеята за отменянето на превъртането на стрелките е била подкрепена от вътрешния министър Арие Дери на близкоизточна страна, както и от страна на главния прокурор на еврейската държава Авихай Манделблит. Израелците би трябвало да навият часовниците си с час напред в 2 часа в петък (27 март).

Днес здравното министерство на Израел е публикувало данни за броя на инфектираните с коронавирус хора. "Общо регистрираните случаи са над 1230 (с 200 повече за денонощие), болестта е отнела живота на най-малко на един човек, а оздравелите - повече от 300", са посочили от институцията.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
1026 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини