Али Хаменей: Гласуването на изборите в Иран е религиозен дълг

  • 18 февруари 2020 16:24

  • 329
  • 2
Али Хаменей: Гласуването на изборите в Иран е религиозен дълг
© gettyimages

Гласуването на парламентарните избори тази седмица е религиозен дълг на иранците. Това обяви върховният лидер аятолах Али ХаменейАли ХаменейСеид Али Хосейни Хаменей е ирански духовник и настоящ върховен водач на Иран. Роден е на 19.

Духовният лидер направи коментара преди гласуването на 21 февруари, което се разглежда като референдум за популярността на духовното управление, предаде "Ройтерс".

Съветът на пазителите на Иран отхвърли кандидатурите на 6850 умерени и консервативни политици сред 14 000 кандидати. Около 1/3 от депутатите не са допуснати за преизбиране.

Аятолах Хаменей: Иран трябва да увеличи военната си мощ, за да предотврати война

"Днес гласуването не е само революционна и национална отговорност, но също и религиозен дълг", подчерта Хаменей.

След като голям брой кандидати бяха дисквалифицирани, твърдолинейните, лоялни на Хаменей, вероятно ще доминират в 290-местния парламент. Гласуването в петък няма да окаже голямо влияние върху външната политика или ядрената програма на Иран, които се ръководят от върховния лидер.

Хаменей подчерта, че в следващия парламент няма място за тези, които се страхуват да говорят против враговете на страната. "Изборите имат за цел да подсилят страната. Слаб парламент ще има дългосрочни последици...слаб парламент негативно ще повлияе на нашата борба срещу враговете. Изборите ще неутрализират лошите намерения на Америка...вотът е за престижа на Ислямската република", убеден лидерът на Ислямската република.

Предизборната кампания ще приключи в четвъртък. 58 милиона иранци от население 83 милиона души имат право на глас.

Последвайте канала на

Novini.bg
329 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Krum e 6izofrenik

2020.02.19 | 12:27

2

Tiho tam iz4adie na boiko

2020.02.18 | 23:29

1

Побъркани чалмари!

Добави коментар

Водещи новини