Министър Марияна Николова: ОАЕ са важен и перспективен партньор на България

  • 16 февруари 2020 14:55

  • 834
  • 3
Министър Марияна Николова: ОАЕ са важен и перспективен партньор на България
© МС

„Обединените Арабски Емирства са важен и перспективен външнотърговски партньор на България сред страните от района на Залива“, това заяви заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и на среща с министъра на икономиката на ОАЕ Султан Ал Мансури в Дубай, съобщиха от правителствената пресслужба.

По време на разговорите тя изрази надежда, че двустранното сътрудничество ще продължи да се развива с нарастващи темпове. Вицепремиерът Николова подчерта, че приоритет в отношенията ни е привличането на инвестиции от ОАЕ в България, включително чрез създаването на смесени предприятия и други форми за засилване на двустранната инвестиционната активност. „Считаме, че съществува голям потенциал за задълбочаване на отношенията, особено в сферата на взаимната търговия, инвестициите, туризма и селското стопанство“, изтъкна вицепремиерът. Двете страни се договориха първата сесия на Смесената икономическа комисия да се проведе преди „ЕКСПО ДУБАЙ 2020“, който ще стартира на 20 октомври 2020 г.

Вицепремиерът Марияна Николова заминава на посещение в ОАЕ

Акцент в разговорите беше и подкрепата за малкия и среден бизнес чрез засилване на сътрудничеството във всички сфери на икономиката. В тази връзка министър Ал Мансури изрази желание за подписване на меморандум за сътрудничество, посветен на малките и средни предприятия. Специално внимание беше обърнато също така на потенциала за сътрудничество в сферите на иновациите и авиацията. В срещата участва и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Бойко Таков.

По-късно заместник министър-председателят присъства на откриването на 25-ото издание на международно изложение „GULFOOD 2020“ - най-големият, специализиран в хранително-вкусовата промишленост панаир в региона на Персийския залив. Вицепремиерът посети националния ни щанд и се запозна с продукцията на всички 21 български фирми, участващи в изложението.

Марияна Николова ще участва в Световния конгрес по информационни технологии в Армения

 

Последвайте канала на

834 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.02.16 | 21:48

3

ОБИКАЛЯТ СИ НАШИТЕ НАСАМ И НАТАМ ВСЕ ЕДНО НЕЩО ЩЕ СТАНЕ, АМА НЕ СТАВА..

на

2020.02.16 | 20:35

2

на тиквата простите министри

тази к у р в а

2020.02.16 | 16:26

1

е правила минет на чаршафосания.

Добави коментар

Водещи новини