Марияна Николова се срещна с Ема Хопкинс

  • 13 февруари 2020 17:55

  • 465
  • 1
Марияна Николова се срещна с Ема Хопкинс
© Министерски съвет

„Великобритания е наш ключов партньор в Европа, съюзник в рамките на НАТО“.

Това заяви заместник министър-председателят по икономическата и демографска политика Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и по време на среща с посланика на Обединеното кралство в България Ема Хопкинс, съобщиха от правителствената информационна служба. Вицепремиерът Николова напомни, че миналата година бяха отбелязани 140 години от установяването на дипломатически отношения между двете държави.

Британският посланик: За престой до 90 дни във Великобритания няма да е необходимо да се вади виза

„Оставаме най-близки партньори и съюзници в НАТО и Брекзит няма да промени нашите двустранни отношения“, отбеляза вицепремиерът Николова. Тя призова преходния период да се използва за изграждане на бъдещите отношения, осигурявайки максимално възможна приемственост в редица важни области като правата на гражданите, търговията и сигурността.

Британският посланик след Брекзит: Правата на българите ще бъдат защитени

Посланик Хопкинс изрази задоволство от двустранното сътрудничество в областта на сигурността, като заяви, че България е близък партньор на Обединеното кралство и са постигнати редица съвместни успехи в тази сфера. По време на разговора вицепремиерът Николова и посланик Хопкинс се обединиха за продължаване на доброто сътрудничество в сектора на киберсигурността.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
465 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
BG

2020.08.06 | 06:25

1
Интересно! На какъв език са си говорили?

Добави коментар

Водещи новини