Непознат наръга с нож трима шоу изпълнители на улична сцена в Рияд

Непознат мъж нападна и намушка с нож трима изпълнители по време на масово увеселение в саудитската столица в рамките на провеждащия се там фестивал "Сезонът на Рияд", предаде Ройтерс, цитирайки местната телевизия. Тримата са настанени в болница и са в стабилно състояние.

Пропекински депутат е нападнат с нож в Хонконг

Инцидентът е станал в централния парк "Крал Абдула", който е една от площадките за шоу представленията по време на двумесечния фестивал, провеждан като част от усилията на саудитското ръководство за "отваряне" на саудитското общество и за диверсифициране на икономиката на страната, зависеща главно от добива на петрол.

Престолонаследникът принц Мохамед бин Салман полага усилия за облекчаване на социалните ограничения и стимулира участието в забавления, забранени досега в консервативното арабско кралство. Той обаче си навлича и критиките на религиозните кръгове.

Според държавната агенция СПА нападателят е 33-годишен йеменец, живеещ в Саудитска Арабия. Мотивите за атаката му още не са изяснени. Пострадалите са двама мъже и жена, но според агенцията раните им са леки и след получаване на медицинска помощ са стабилизирани.

Видеокадри, излъчени по държавната телевизия "Ал Екбария", показаха мъж в улични дрехи да изтичва на сцената в парка към група изпълнители в сценични костюми, след което пада на земята, докато се опитват да го хванат.

Според сайта на фестивала атракциите в парка включват живи шоу програми, музика, светлинни инсталации, стенно катерене и др.

Коментари

  1. 2019.11.12 | 08:22

    както Президентът на народа каза, Тиквата закотви страната на дъното.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Близък изток

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет