Анализатор: Ликвидирането на главатаря на ИД е поредната медийна бомба

  • 29 октомври 2019 16:38

  • 1666
  • 2
Анализатор: Ликвидирането на главатаря на ИД е поредната медийна бомба
© Нова телевизия

От началото на годината САЩ все обявяват победата над Ислямска държава. Това каза в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия анализаторът Мохамед Ибрахим по повод информацията, че лидерът на групировката Ислямска държава Абу Бакр ал Багдади е ликвидиран при американска специална операция в Сирия.

Тероризмът се използва за постигането на определени цели. За мен това е поредната медийна бомба в подкрепа на действащ американски президент. Предшественикът на Багдади беше убит по времето на Буш, след това по времето на Обама беше убит Осама бин Ладен. Да се обяви победа над Ислямска държава е в полза на предизборната програма на Тръмп, ще се използва като коз, заяви Ибрахим.

Бомбата в Сирия цъка от 9 години, но светът се сети чак сега, при изтеглянето на САЩ от Сирия. От 9 години границата между Сирия и Турция е отворена. За мен изтеглянето на САЩ е добре, защото ако останат там, нещата ще ескалират повече. С изтеглянето на САЩ кюрдите останаха без гръб. Хубавото е, че сирийската армия стигна до границата с Турция и отпадна причинита, заради която Ердоган иска да навлиза в Сирия, посочи анализаторът.

Руснаците действат много правилно по отношение на ситуацията в Сирия, добави той.

Според Мохамед Ибрахим обявеният брой на бежанците в Турция – около 3,6 млн., с които Ердоган изнудва Запада, е силно преувеличено. Повечето сирийци работят в Турция – като лекари, като занаятчиии, а тези, които са жертва на агресията в момента, няма как да дойдат в Европа, коментира Ибрахим.

Последвайте канала на

Novini.bg
1666 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
боби

2019.10.29 | 17:09

1

Американците и гащите му развяват!! Тъпаци!

Erdo=0

2019.10.29 | 17:35

2

taka e da psihopati se edno da mu razvqvat h

Добави коментар

Водещи новини