Москва настоява всички останали в Сирия американски войници да я напуснат

  • 24 октомври 2019 16:20

  • 1738
  • 3
 Москва настоява всички останали в Сирия американски войници да я напуснат
© Getty Images/Guliver (архив)

Русия настоя днес всякакви оставащи в Сирия американски войници да я напуснат, като нарече САЩ окупационна сила, предаде ДПА.

"Що се отнася до присъствието на американски войници в Сирия, нашата позиция е добре известна. Само руски (военни) части присъстват законно в Сирия по покана на сирийското ръководство", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

САЩ внезапно изтеглиха силите си от Северна Сирия по-рано този месец, броени дни преди техният натовски съюзник Турция да започне офанзива срещу кюрдските сили в региона, които Вашингтон подкрепяше.

Русия, която е главният поддръжник на сирийското правителство, се споразумя с Турция тази седмица за съвместен контрол над части от северна Сирия, която е прицел на турската офанзива. Според това споразумение кюрдските екстремисти са задължени да напуснат тези райони.

Президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, който нареди частичното американско изтегляне, каза в телевизионно обръщение тази седмица, че "малък брой американски войници ще останат" в Сирия, в частност за защита на петролни съоръжения.

Последвайте канала на

БТА
1738 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.10.24 | 18:03

3

ВЪН ! ВЪН ! ВЪН янките от СИРИЯ ! Никой не ги е канил ! Те са агресори и окупатори , отишли в независима Сирия да я разрушат и ограбят ! Така беше в Ирак и Либия !

без Сталин по сталински

2019.10.24 | 16:32

2

Доказания Окупатор и Грабител на чужди територии нарича американците със собственото си име !!- Историята помни пакта Рибентроп -- Молотов и хищническата подялба на Полша !

да

2019.10.24 | 16:30

1

"малък брой американски войници ще останат" в Сирия, в частност за защита на петролни съоръжения.
милите, какви защитници.

Добави коментар

Водещи новини