За шести ден ливанците протестират срещу политическата класа

  • 22 октомври 2019 18:31

  • 306
  • 0
За шести ден ливанците протестират срещу политическата класа
© Getty Images/Guliver (архив)

Ливанците отново протестираха днес, за шести пореден ден, въпреки че вчера правителството обяви план за спешни икономически реформи и намаляване на заплатите на ръководителите на държавата. Това обаче не удовлетвори обществеността, предаде Франс прес.

Демонстранти днес започнаха отново да издигат барикади на главни пътни артерии в столицата Бейрут. Армията се опита да ги убеди да отблокират някои улици, но не успя. Банките останаха затворени и няма да работят и утре, което задълбочава парализата в страната.

Протести има днес и в Триполи, северния ливански град с преобладаващо сунитско население.

Това са най-големите демонстрации в Ливан от 15 години. Протестиращите искат оттеглянето на цялата управляваща класа, която обвиняват в некомпетентност. По време на тези протести бе нарушено и едно табу, отбелязва Франс прес.

Привърженици на Хизбула също организираха протести в контролирани от движението градове, припомняйки че лидерът на шиитското движение Хасан Насралла е един от представителите на политическата класа, която те обвиняват в некомпетентност. Критики са отправяни и към Набих Бери, лидера на политическия съюзник на Хизбула - движението Амал, наречен крадец от някои демонстранти.

Последвайте канала на

БТА
306 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини