Путин и Ердоган разговаряха по телефона

  • 16 октомври 2019 07:18

  • 972
  • 4
Путин и Ердоган разговаряха по телефона
© gettyimages (архив)

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и турският му колега Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва обсъдиха положението в Сирия в телефонен разговор по инициатива на турската страна, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Двамата лидери са изтъкнали, че трябва да се предотвратят сблъсъци между подразделения на турската армия и въоръжените сили на сирийското правителство. Путин е обърнал внимание на изострянето на хуманитарната ситуация в районите
край сирийско-турската граница. Руският президент е подчертал, че не трябва да се допуска членове на терористични организации, включително "Ислямска държава", да се възползват от създалата се обстановка.

Путин и Ердоган са изразили съгласие, че процесът за намиране на политическо решение в Сирия трябва да продължи и са заявили намерение да съдействат за свикване на сирийския Конституционен комитет под егидата на ООН в края на месеца в Женева, посочи пресслужбата на Кремъл. Двамата лидери са потвърдили ангажимента си за гарантиране на териториалната цялост на Сирия.

В разговора Путин е поканил Ердоган в близките дни да направи работно посещение в Русия и Ердоган е приел, се казва в комюникето на Кремъл, предаде БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
972 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
bla bla

2019.10.16 | 10:04

2

.....как Господ се оправя с 2 крастави магарета ( тези на снимката ) ..... ами поставя ги едно срещу друго ....следете събитията ! :)

Ти как мислиш, Сър Вул ?

2019.10.16 | 16:11

4

Питам се, дали по този повод самообявилите се за Господари на Света
/Краварникът ФАЩ/ дри щят към настоящея момент от яд ,че не им се чуе думата !?

Mangoto i krastavata indiq

2019.10.16 | 10:42

3

krastav si ti mango aide zaminavai pri tvoite bratq v indiq pri mangite

2019.10.16 | 09:54

1

Това са двамата играчи в Сирия...!А сламената тиква само квичи зад океана ,като недоклан свиня...

Добави коментар

Водещи новини