Иран: Не искаме конфронтация с вероятния бъдещ британски премиер

  • 23 юли 2019 11:40

  • 399
  • 0
 Иран: Не искаме конфронтация с вероятния бъдещ британски премиер
© Getty (архив)

Ние не искаме конфронтация с вероятния бъдещ британски премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е заради задържаните танкери, заяви иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф, цитиран от АФП.

Ние искаме нормални отношения с Обединеното кралство, базиращи се на взаимно уважение", добави Зариф на пресконференция вчера в никарагуанската столица Манагуа, където пристигна в неделя на официално посещение.

"Всички разбират, че може да е лесно да се започне конфликт, но ще е невъзможно да се сложи край", подчерта Зариф. "Който и да започне един конфликт, който и да сложи начало на напрежение, който и да започне война, няма да е този, който ще го приключи", предупреди той.

На 4 юли иранският супертанкер "Грейс 1" беше задържан край Гибралтар от британската полиция с помощта на британски морски пехотинци по подозрение, че нарушава санкции срещу Сирия. В петък плаващият под британски флаг танкер "Стена имперо" беше задържан в Ормузкия проток, след като иранските власти го обвиниха, че създава опасност за корабоплаването.

Последвайте канала на

БТА
399 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини