Четири търговски кораба са станали обект на саботаж край ОАЕ

  • 12 май 2019 20:31

  • 962
  • 0
Четири търговски кораба са станали обект на саботаж край ОАЕ
© Pixabay

Четири търговски кораба са станали обект на саботаж край бреговете на Обединените арабски емирства, предадоха световните агенции, като се позоваха на местните власти.

По-рано днес ирански и ливански проирански медии излязоха с неверни съобщения за експлозии на петролни танкери в пристанището на град Фуджейра в ОАЕ, отбелязва Асошиейтед прес.

След това министерството на външните работи на страната опроверга тези фалшиви новини. То обаче съобщи, че четири търговски кораба от различни страни са станали обект на саботаж в изключителната икономическа зона на ОАЕ, източно от емирство Фуджейра. Няма пострадали хора, нито изтичане на вредни химикали и гориво.

Външното министерство на ОАЕ не уточни на кои страни принадлежат подложените на саботаж кораби, нито обяви дали властите подозират някого за тези актове.

Емирство Фуджейра се намира съвсем близо до стратегическия Ормузки проток, през който минава значителен дял от петролните доставки по море, отбелязва Ройтерс.

Съобщенията за саботажи дойдоха на фона на засилването на напрежението между Съединените щати и Иран в Близкия изток. Преди броени дни САЩ предупредиха, че американските търговски кораби, включително петролните танкери, плаващи през основните морски коридори в региона, може да бъдат взети на мушка от Иран.

Последвайте канала на

БТА
962 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини