Израелец почина от раните си, след като беше улучен от палестинска ракета

  • 05 май 2019 08:12

  • 784
  • 0
Израелец почина от раните си, след като беше улучен от палестинска ракета
© gettyimages (архив)

Израелец е починал тази нощ, след като е бил поразен от ракета, изстреляна от ивицата Газа към град Ашкелон, съобщиха днес полицията и медии, цитирани от АФП.

60-годишният мъж е бил тежко ранен и е починал в болница. Други четирима израелци са ранени от палестинските ракети. Палестински бойци изстреляха вчера над 250 ракети към Израел, което предизвика десетки ответни въздушни удари по цели в ивицата Газа, а обстрелът наруши едномесечното затишие между враждуващите страни, предаде БТА, цитирайки АП. По данни на израелските военни са загинали 5-6 израелски бойци. Палестинската информационна агенция "Маан" съобщи, че са били убити бременна жена и едногодишната й дъщеричка.

Поразени са 120 военни обекти на радикалното движение Хамас и "Ислямски джихад" на територията на анклава, съобщи пресслужбата на израелската армия, цитирана от ТАСС. Това са тренировъчни бази, цехове за производство на оръжие и тунел, прокопан от "Ислямски джихад" под границата в южната час на Газа, база на морските сили на Хамас и сграда на няколко етажа, където е щабът на военното разузнаване на Хамас.

Последният изблик на насилие започна в петък, когато палестински снайперист от "Ислямски джихад" стреля по израелски войници и рани двама военнослужещи. Израел отвърна с въздушен удар, убил двама членове на Хамас, припомня Ройтерс.

Последвайте канала на

БТА
784 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини