Палестинско бебе загина при израелски въздушен удар срещу ивицата Газа

  • 04 май 2019 20:31

  • 876
  • 2
Палестинско бебе загина при израелски въздушен удар срещу ивицата Газа
© gettyimages

Палестинско момиченце на 14 месеца е загинало днес при израелски въздушен удар срещу ивицата Газа, извършен в отговор на ракетния обстрел от палестинския анклав срещу територията на Израел, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Малката Себа Абу Арар е била убита на място, а бременната ѝ майка е тежко ранена. Израелските военновъздушни сили са поразили 70 военни цели на на радикалните организации Хамас и Ислямски джихад. Това стана в отговор на изстреляните днес около 200 ракети от ивицата Газа срещу Израел.

Европейският съюз призова за незабавно спиране на ракетния обстрел от ивицата Газа срещу Израел.

"Спешно трябва да се сложи край на тази опасна ситуация, за да се защити живота на цивилните", заяви в комюнике говорителката на Европейската комисия Мая Кочиянчич, призовавайки за "деескалация".

По-рано днес Израел затвори контролно-пропускателните пунктове с ивицата Газа и зоните за риболов в крайбрежните води на палестинския анклав в отговор на изстреляните оттам ракети, съобщи израелското министерство на отбраната. Затварянето на пунктовете за преминаване, чийто срок не бе уточнен, последва нова ескалация на насилието от вчера в и около ивицата Газа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
876 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Krkkd

2019.05.04 | 23:28

2

Ei putyo day kordinati da se sreshtnem nyakade

антифес

2019.05.04 | 22:58

1

няколко муслимански курви по-малко!!!

Добави коментар

Водещи новини