Катар още обмисля покупката на руски комплекси за противовъздушна отбрана

  • 04 март 2019 21:26

  • 1057
  • 2
Катар още обмисля покупката на руски комплекси за противовъздушна отбрана
© Pixabay (архив)

Катар заяви днес, че все още проучва покупката на руски комплекси за противовъздушна отбрана С-400, и изтъкна, че сключването на потенциална сделка, срещу каквато Саудитска Арабия има възражения, не е работа на Рияд, предаде Ройтерс.

Катарският министър на външните работи шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани каза също, че няма признаци за затопляне на отношенията в Залива, след конфронтацията, породена от твърденията на Саудитска Арабия и някои други арабски страни, че Катар подкрепя тероризма - обвинения, които Доха отрича.

"Обсъжда се придобиването на различни видове руско военно оборудване, но все още няма решение за това конкретно въоръжение (С-400)", каза катарският външен министър на обща пресконференция с руския си колега Сергей Лавров.

"Що се отнася до саудитците или други страни, това не е тяхна работа, това е суверенно решение на Катар", заяви Ал Тани, уточнявайки, че техническа комисия проучва най-добрите възможности за въоръжените сили на страната.

Москва е готова да разгледа поръчка на Доха за доставка на военно оборудване при наличие на такава, каза на пресконференцията Лавров, цитиран от ТАСС.

Последвайте канала на

БТА
1057 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
JaniceEdwards

2019.03.04 | 23:00

2

Google вече плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от home.I са се присъединили към тази работа преди 2 месеца и съм спечелил $ 20544 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми е променен - ​​напълно

------->>>> w­w­w­.­W­e­­b­J­o­b­­3­3.­c­o­m

2019.03.04 | 22:05

1

Руските ракети са № 1 в света ! И Катар дори го разбра !

Добави коментар

Водещи новини