Австрия предлага спецтрибунал в Близкия изток да съди на място наемниците на джихадистите

Европейският съюз трябва с помощта на ООН да създаде в Близкия изток специален трибунал за джихадисти - наемници на терористичната организация "Ислямска държава", предложи днес вътрешният министър на Австрия Херберт Кикъл, цитиран от ТАСС.

Според министъра учредяването на такъв трибунал в Близкия изток ще позволи на място да бъдат изслушвани свидетели и да се получава информация от фронтовете, необходима за провеждането на наказателен процес. "Моята позиция е съвършено ясна: трябва да минимизираме заплахата за нашето население. Някои от привържениците за връщането на наемниците в родните им страни ще се нагърби с огромна отговорност, ако една от тези "бомби със закъснител" се взриви", каза Кикъл в интервю за вестник "Кронен цайтунг".

Според него Виена смята за неприемливо да бъдат приемани обратно в Европа наемници, отишли да воюват в кризисни райони на страната на терористите. Той отбеляза, че това се отнася и за жените на терористите, осигурявали надежден тил за своите мъже и грижили се за прехраната им, докато те водели военни действия.

"В Австрия могат да поискат да се върнат от 30 до 60 души. Те са заминали там доброволно, месеци наред са воювали на страната на терористични организации, били са ранявани, а сега искат да се възползват от здравната система на държавата, която се стремят да унищожат, - възмущава се Кикъл. - Затова е неприемливо да приемаме такива "бомби с часовников механизъм" обратно в Австрия. Имаме си предостатъчно такива проблемни кадри в страната."

Тези дни президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския призова европейските страни да си приберат и да изправят пред съд над 800 свои граждани, присъединили се към ИД и по-късно взети в плен в Сирия от силите на САЩ, на техните партньори и съюзници. Американският лидер предупреди европейските съюзници, че в противен случай заловените джихадисти ще бъдат пуснати на свобода.

Коментари

  1. 2019.02.24 | 00:08

    ....tezi koito izmisliha "islyamska darjava" i pratiha tam naemnicite s maski po licata,sega ne si gi iskat obratno,za da ne izleze istinata na byal svyat....dolni,al4ni ubiyci...

  2. 2019.02.23 | 22:55

    Направо на място да им приготвят "над 800" куршума и да ги свършват. Най-малко трябва да послужат за назидание. И пак опираме до връщане на смъртното наказание.

  3. 2019.02.23 | 21:55

    австрия е една каруца дедовци предлагала хаха

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Близък изток

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет