Осуетиха терористично нападение в Северна Македония

  • 16 февруари 2019 07:04

  • 3818
  • 5
Осуетиха терористично нападение в Северна Македония
© Getty Images

В Република Северна Македония е било осуетено терористично нападение, планирано от привърженици на групировката "Ислямска държава", съобщи вътрешното министерство, цитирано от Франс прес и Ройтерс.

След обмен на информация с партньорски държави за "потенциални планове и намерения за извършване на терористична проява на територията" на страната, вътрешното министерство е започнало операция по идентифициране на организаторите и потенциалните извършители, се казва в изявление на министерството.

Полицията е претърсила помещения в редица населени места и е конфискувала предмети и устройства, които биха могли да се използват за нападение.

Посолството на САЩ в Скопие издаде предупреждение към пътуващите в Северна Македония американци за "повишен риск от терористични нападения, вдъхновени от екстремистка идеология".

По-голямата част от двумилионното население на Македония са православни християни. Мюсюлманите са около 35 процента от населението.

По официални данни към края на 2016 г. около 150 македонски граждани са се присъединили към ислямистите в Ирак и Сирия. Повечето от тях са вербувани сред албанското мюсюлманско малцинство, което съставлява около една четвърт от населението на страната, отбелязва АФП.

БТА
3818 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Последните трима

2019.02.16 | 12:50

5

Има ли значение. ТЕ ИМАТ ПАРИ И ВЛАСТ. НАЛЯГАИ СИ ПАРЦАЛИТЕ

2019.02.16 | 10:09

3

Кой не иска Македония да е в ЕС и НАТО?! Мюсюлманските педераси и Московията! Приликите между ИД и Кремъл станаха много.

Ха-ха

2019.02.16 | 08:17

1

Що за тъпо име,северна македония,в първия момент.като прочетох заглавието,помислих,че осуетяването е станало в северната част на македония.

Дa бe! Тo мaй и Бoйko Бopиcoв e нaмeceн

2019.02.16 | 10:07

2

в тoвa имe нa Мakeдoния! Тo и вчepa cpъбckият пpeзидeнт гo нaгpaди зa пpeдaтeлcтвo cпpямo бългapckият нapoд и бългapитe ocтaнaли извън пpeдeлитe нa гpaницитe ни!

Добави коментар

Водещи новини